Linda Roost MSc.

Published on 22 November 2019 at 16:22


Na het behalen van een MSc titel in Animal Biology and Welfare aan Essex University (UK) ben ik als projectleider gaan werken met verschillende meetsystemen in het Fieldlab voor paardensport. 

Vanaf oktober 2014 ben ik mijn eigen bedrijf 'De Zadel Consulent' gestart. In 2018 veranderde de naam in PAERD, Professional in Applied Equestrian Research and Development. 

De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit opzetten en uitvoeren van projecten ten behoeve van innovatie en (kennis)ontwikkeling in de hippische sector. 

Mijn persoonlijke passie gaat met name naar het analyseren van invloed van ruiterhouding en zit en zadelpasvorm op de beweging en het gedrag van paarden met behulp van een wetenschappelijk valide meetsysteem. 

 

In 2018 ben ik gevraagd om Cellpad te analyseren met behulp van van het Novel Pliance zadelmeetsysteem. In mijn dagelijks werk streef ik in samenwerking met zadelmakers naar optimale ligging en pasvorm van zadels voor ruiters en paarden, bij voorkeur zonder gebruik van onderleggers. Soms is het binnen de kaders door het zadel, de ruiter of het budget niet mogelijk tot perfectie te komen. Ook wisselen veel paarden erg in bespiering en conditie door onder andere dracht, ziekte, blessure, enz. waardoor comfort van het zadel soms te wensen over laat.

In veel gevallen kan de Cellpad uitkomst bieden door het in combinatie  te gebruiken met de dynamische hoes met inlays. Daarnaast gebruik ik de Cellpad met name voor paarden met suboptimale bespiering in de rug en voor bijvoorbeeld manegepaarden waarop ruiters leren rijden, vanwege de dempende eigenschappen.

Meer weten over PAERD of een afspraak maken, klik hier